Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как се прави застройка без яйце

02 октомври 2024, 12:52 часа

В много традиционни рецепти за супи и сосове, застройката с яйца е основен елемент, който придава кремообразна текстура и допълва вкуса. Но какво да правим, ако искаме да избегнем яйцата – дали поради алергия или просто защото не разполагаме с тях в момента? Застройка без яйце е не само възможна, но и изключително лесна за приготвяне. В тази статия ще ви покажем как да направите гладка и вкусна застройка само с две основни съставки.

Необходими продукти

За да приготвите застройка без яйце, ще са ви нужни само:

  • 2 супени лъжици кисело мляко
  • 1 супена лъжица брашно

Ето как се прави перфектната застройка за супа

Как да направите застройка без яйце?

  1. В малка купа смесете киселото мляко и брашното. Разбърквайте с помощта на тел, докато получите гладка смес без бучки. Това е важна стъпка, защото за да се получи добър краен резултат, застройката трябва да е еднородна.
  2. За да избегнете пресичане на застройката, трябва постепенно да уеднаквите температурата ѝ с тази на супата. За целта добавете един черпак топла супа към застройката и разбъркайте веднага. След това добавете още един черпак и продължете да разбърквате, докато сместа стане топла.
  3. След като сте уеднаквили температурите, изсипете застройката обратно в супата. Разбъркайте добре, за да се разпредели равномерно.
  4. Върнете супата на котлона и оставете да къкри на слаб огън за още 5 минути, за да се сгъсти и вкусовете да се смесят напълно.

Приготвянето на застройка без яйце е чудесна алтернатива, която не само опростява рецептите, но и прави ястието по-леко и по-подходящо за хора с алергии. С минимални усилия и само с две съставки, можете да постигнете същия ефект, който ще направи всяка супа още по-вкусна.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес