Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Японско пиле къри в 5 лесни стъпки

29 май 2021, 10:22 часа

Кърито е ястието с главна буква в Япония. Обикновено се сервира във форми като ориз къри, къри хляб и къри удон. А едно от най-известните е пиле къри, което се прави с различни зеленчуци като моркови и картофи, които се приготвят в солен сос, заедно с крехки парчета пиле. То е идеално за мързелива вечеря или за дни, когато искате да хапнете нещо вкусно.

Повечето хора използват кубчета къри, за да направят соса. Но ако искате автентичен вкус, тогава трябва да го направите от нулата. Можете да направите къри от нулата у дома, като комбинирате масло, рафинирано брашно, къри на прах и малко гарам масала. А ето и как да си приготвите автентично пиле къри у дома:

1. Вземете 500 грама пилешки бутчета без кости и кожа и ги нарежете на малки парченца. Подправете с малко сол и черен пипер. Сега вземете два моркова и две глави лук и ги нарежете на тънки ивици.

2. Вземете 2-3 червени картофа и ги нарежете на ивици парчета и ги накиснете във вода, за да премахнете излишното нишесте.

3. Загрейте 1 супена лъжица растително масло в тенджера и добавете нарязания лук. Сега добавете ½ супена лъжица настърган джинджифил и 2-3 скилидки счукан чесън. Добавете пилето и морковите в тенджерата.

4. Добавете около 1 чаша вода в тенджерата и я оставете да заври. Прецедете излишната мазнина от повърхността на бульона с помощта на цедка. Обелете и настържете 1 ябълка и я добавете към кърито.

5. Сега добавете 1 супена лъжица мед и сол на вкус. Гответе около 15-20 минути. Накрая добавете картофите и варете още 10-15 минути. Сервирайте горещо.

Христина Лозанска
Христина Лозанска Отговорен редактор
Новините днес