Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ето как професионалните готвачи приготвят застройката на супата

31 май 2023, 16:38 часа

Супата е сред най-сервираните блюда на трапезата у нас. Съществуват най-различни супи - с месо, без месо, крем супи, със застройка, без застройка и т.н.

Няма да крием, че повечето хора предпочитат супа със застройка. Те са категорични, че тази финална добавка придава на ястието много повече плътност, вкус и аромат.

Как обаче можете да си приготвите перфектната застройка за супа, ще споделим в днешната статия. Ще издадем някои от тайните на професионалните готвачи.

Как се приготвя перфектната застройка за супа?

В нашата кухня са разпространени два вида застройки за супа - с яйце и мляко и обикновена застройка с кисело мляко.

Колко време се вари сладкото, за да се получи перфектно?

Първата застройка е известна още като варена застройка. Счита се, че тя е по-безопасна от другата, тъй като яйцата преминават през термична обработка. Така готовото ястие е подходящо за консумация не само от възрастни, но и от малки деца.

За направата й ще са ви нужни яйце, 1 с.л. брашно и 1 ч.ч. кисело мляко. Всички продукти се смесват и се загряват постепенно на котлона при непрекъснато бъркане.

След това се добавят в супата, разбърква се и се вари в продължение на 1-2 минути. Като единствен недостатък бихме посочили това, че застройката е по-малко трайна.

Традиционната застройка се приготвя с жълтък и кисело мляко и тя не се подлага на термична обработка. За направата ѝ са нужни 2 жълтъка и 1/2 ч.ч. кисело мляко. Постепенно се разрежда с малко бульон от супата и се добавя в тенджерата.

Най-често професионалните готвачи я приготвят за супа топчета или ароматна пилешка супа.

Това са двете застройки, които всяка домакиня трябва да знае.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес