Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вибрато журналистика

25 септември 2019, 12:39 часа • 10794 прочитания

Positive Vibrations

Вибрато журналистиката се дели на позитивна и негативна - според вибрациите, които излъчва.

Журналистиката с позитивни вибрации се доближава до рекламата и пиара с елементи на древни вибрации и размяна на флашки.

Този тип позитивна журналистика си служи с най-различни иновативни способи, които Мария Габриел с новия ресор ще развива и по европейско-младежка линия.

Добра практика е например, когато се кани важен гост - висш политик или прокурор, да не му се предлага табуретка, ами масажен стол, аквариуми с рибки, които ядат гъбичките от краката, ондулация, фелация, фъш-фъш... Специално фъш-фъш трябва да се прави, ако трябва и в ефир, само и само вичко да е както трябва и да не се позорят институциите!

Гостът в студиото трябва да усеща позитивните вибрации, които да го предразположат да си изпее думичките, които е зубрил по-рано с пиарката. Ако все пак гостът си забрави думичките, самият журналист трябва да се настрои на същите вибрации, да попее и той арии от Бюлетина на успехите, а ако толкова не могат да се сетят за какво да си говорят, водещият трябва да измъкне стабилността от затруднение, като попита конкретно: На какво се дължат вашите успехи? Само работата ли е рецептата или има и още нещо? Каква е вашата тайна, хайде бъдете откровен!

След изтощителния разговор в СПА-телевизионното студио е хубаво за ВИП гостите на медията да се осигури зона за борба със стреса и умората - за целта трябва да се помисли за надстрояването на телевизиите с по-широки тераси, барбекюта, декоративно-битово изкуство и сауни.

Вежди Рашидов вече обеща да подкрепи вдигането на бюджета на БНТ - с парите отгоре вместо да се запушва натрупаният в държавната телевизия дефицит, много по-разумно е да се инвестира в такива именно иновации. Инвестицията в медиен комфорт е инвестиция право в темелите на Стабилността!

Negativе Vibrations

Все пак на тоя свят не всичко е цветя и рози, не всичко е лицемерна етика, има си хора за всичко.

Има хора за обругаване, има и хора, които обругават.

За тях са създадени други журналистически помагала като вибратори, камшици, щипки за пране, шивашки и канцеларски материали, лозарски ножици, затварачки на капачки за буркани.

За плурализъм, шоу и повече гледни точки може да се дава право на избор на жертвите - сами да изберат инструмента на екзекуцията.

След като си сгрешил веднъж да застанеш на пътя на интересите на хора без скрупули, трябва да си готов на всякакви “журналистически” издевателства, но все пак би било хуманно да се предоставя избор с какво да те обработват - с вибратора или с уреда за капачките… Нещо баш такова представлява впрочем предложението за избор с такова съдържание: имам достъп до още по-радикално порно, с което мога да те злепоставя допълнително! Няма да го направя, но ти се оттегли от кметската надпревара с добро.

***

Ролята на ПРАС-ПРЕС във вибрато-журналистиката също не е еднозначна. Ние сме се и декларирали като невъзпитани и също публикуваме материали - свои и на световни майстори - с близко до порнографията съдържание.

Може да сме невъзпитани, но считаме, че сме малко по-културни и самостоятелни - и това е разликата между нас и другите порнографи в клетата българска журналистика.

 

Автор: Сър Гей Бубка, Прас-Прес

Райко Павлов
Райко Павлов Отговорен редактор
Новините днес