Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кой ще отвори Руската църква в София?

17 октомври 2023, 20:57 часа • 4522 прочитания

Първо Македония, а после и българската ДАНС изгони от страната няколко шпиони в расо, в резултат на което Руската църква в София бе затворена от посланик Митрофанова.

Започнаха спорове чия е собствеността на сградата в центъра на София и кой назначава свещениците в църквата. От тия спорове стана ясно, че независимо чия е собствеността, български свещеници там отдавна няма и фактически храмът е окупиран от Руското посолство и РПЦ.

По отношение на институцията Руска православна църква съществуват научни спорове дали РПЦ е филиал на КГБ или обратното - КГБ е филиал на РПЦ. Във всеки случай е ясно, че особено за задграничните представителства на РПЦ последна грижа са религиозните работи. Хората си имат други задачи.

Още: Геополитически батковци: Ако имаш приятел в нужда, дано не се казваш Путин

Например: Единият от изгонените свещеници, някой си Васиан, преди да дойде да подръчква българо-македонските попове, е бил организатор на православни паравоенни руски групировки в Беларус. Това са тип младежки казарми за руски патриоти, където младежта се обучава на военна дисциплина и духовно-идеологическа подготовка. Разбирай - идеалите на Руския свят и възсъединението на Руската империя. Кадрите за тия православни паравоенни групировки се набират главно от поправителни училища. И в тези своеобразни кадетски корпуси се подготвят православни мутро-милиционери със специални умения.

Тоест една от главните мисии на РПЦ днес е създаването и непрекъснатото разширяване на някакъв Православен СССР.

В избухналия скандал със затворената църква се намеси и неформалният премиер на България Делян Пеевски, който заяви, че Руската църква трябва да отвори, а той като светска власт щял да осигури достатъчно пари, за да може храмът да функционира пълноценно. Но дори и той с неговите почти неограничени възможности не успя да отвори вратите на светото помещение.

Докато ДАНС “проверява” на кого аджеба е тая църква и кой може да я отваря-затваря като като градски кенеф, руският патриарх Кирил (в миру агент Агент Гундяев) проводи писмо до нашия Синод, че щял да прати друг свещеник за предстоятел, с който Руската църква в София отново ще приема богомолци.

Още: Подпийчмънт и предизборна умора от Украйна

В писмото си Кирил изразява увереност, че “политическите сили, зад които стои врагът на човешкия род, няма да успеят да разрушат вековните връзки, които са в основата на сътрудничеството на Руската и Българската православни църкви”.

“Врагът на човешкия род” на църковен език е синоним на Дявола.

***

За да е напълно мутро-православна работата, ПРАС-ПРЕС настоява от РПЦ да пратят в София високодуховния философ Александър Дугин - фашизиран мислител, православен фундаменталист, пропагандист на Особената историческа мисия, софистициран канибал от най-висш порядък. Преди пълномащабната война даже беше леко в немилост заради крайни тези - още тогава Дугин обясняваше на висок стил колко е важно да се избиват и претопяват украинците.

Още: BRICS in the Wall. Пригожин е жив и събира пари за нов метеж

Той вече има в семейството си мъченица - дъщеря му Жарената Даша Дугина загина миналото лято в бащиния си джип при бомбен атентат до Москва. Трябва да гледате речта на баща ѝ на погребението: той беше в духовен оргазъм, обяснявайки с грейнало лице и налудна усмивка колко свята е жертвата на дъщеря му пред олтара на руския Бог.

Ето такъв човек ни трябва в Руската църква, за да покаже истинското теософско лице на Матушка Рус - а не някакви аматьорчета като изгонения Васиан.

И да донесе мощите на Жарената Даша, лично ще им се поклоня, макар че не съм кръстен.

 

Автор: Г-н Балев, Прас Прес

Георги Петров
Георги Петров Отговорен редактор
Новините днес