Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Добре дошли на трибуна „Моци“, олигофрени!

23 юли 2018, 12:07 часа • 21941 прочитания

Играе се приятелски мач между "Лудогорец" и "Тигрите" от Бистрица с награден фонд – 15 000 кебапчета, едно печено агне и 58 млн. държавни пари. Условията на играта са – и да паднем, и да бием, българите плащат! Българите плащат през държавния бюджет, който се пълни от данъци, такси и държавни заеми, които се плащат пак от българите, но с лихви.

С новите поправки в Закона за приватизацията държавата пие една студена вода и опрощава 58 млн. на Кирил Домусчиев, които той би трябвало да плати по силата на приватизационния договор, с който е взел Българския морски флот. Защото държавата има доверие на своите граждани, които не са близки до властта бизнесмени – гражданите да пълнят бюджета! Ако не знаете – Домусчиев е красиво зализан бизнесмен със самочувствие на български Берлускони, а "Стандарт" има маниер, когато Домусчиев каже нещо, вестникът да го цитира по този начин – "Бизнесът:...". Сиреч, когато говори Домусчиев, говори Българският бизнес.

Ние от кораби и икономика не разбираме, но Валери Симеонов като човек от правителството, който се занимава с икономика, твърди, че в момента държавата прави гигантски подарък на Кирил Домусчиев. Същото твърдят и хора, които са твърде далеч от Симеонов в политическата координатна система. За сметка на това Валери Симеонов вече се конфронтира и с Волен Сидеров, който също защити приватизационните поправки, а в добавка тръгна по черноморските бардаци, за да прави проверки на проверките на Симеонов – поради опасения, че действията на Симеонов ще се отразят зле на приходите от туризъм в бюджета. (Представяте ли си колко искрено е загрижен Сидеров за бюджета!)

Бачо Валери продължава да мачка децибелите по морето и твърди, че Ангелкова и Министерството на туризма издава неправомерно категоризации за бардаците по плажа.

В туй време се промушиха и едно весели поправки в Закона за горивата, внесени от патриота и някогашен гергьовец Емил Димитров – Ревизоро. Поправките изискват от търговците на горива половин милион лева обезпечение в полза на държавата и образователен ценз.

Това на практика облагодетелства големите играчи и ликвидира малките, но не се прави заради Валентин Златев , защото той не е истински приятел на Бойко Борисов – веднъж Борисов разказа, че със Златев не играе белот, защото Вальо имал грозен навик - "на вале, деветка и дама вика терца"!

Домусчиев веднъж нарече журналист "олигофрен", защото не хареса някакъв въпрос. Сега бизнесменът намери начин да се извини на журналиста – за да не е сам журнальорът в олигофренията си, Домуса и неговите приятели направиха всички ни на олигофрени.

Райко Павлов
Райко Павлов Отговорен редактор
Новините днес