Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Зарков: Отказва да поема отговорност, че ходя по "Дондуков"

28 ноември 2017, 18:23 часа • 1890 прочитания

Не мисля, че премиерът е сериозен, когато ни обвинява, че разравяме паветата и би ми се искало да го обърна на шега. Свидетели сме на непрекъсната тенденция да се дискредитират всякакви опити на критика към управляващите – дали са от опозицията, дали са от протестиращи, дали са от медии. Това каза Крум Зарков , член на Изпълнителното бюро на БСП и депутат, по повод думи на премиера Бойко Борисов във връзка с ремонтирания бул. "Дондуков" в столицата.

Той определи това поведение като неадекватно.

„Отказвам да поема отговорност, за това, че ходя аз или някой друг… Не знам кой рови паветата, не знам даже какъв е казусът с „Дондуков”, но знам, че има искрено недоволство в част от гражданите на София около ремонта на „Дондуков”.

И това недоволство, независимо споделено или не от хората, които са отговорни за този ремонт, трябва да намери отговор, а не подигравка или неглижиране”, допълни депутатът пред bTV.

„Ако повдигнем въпроса за оградата и защо се руши, и дали има каналджийство – застрашаване на националната сигурност. Ако поискаме вот на недоверие, защото считаме, че има недобри практики във властта и, че страната ни е обрасла с корупция – това е, за да провалим председателството

Ако поискаме да направим приоритети за това председателство – това е, защото искаме да изложим някого. Това не е нормален диалог, каза още Зарков.

Понякога най-вероятно прекаляваме, такъв е смисълът на политическия живот, но не може на всяка критика да се отговаря с обвинение. Това надцакване и наддаване не води до нищо добро, за управляващите най-вече според мен, допълни той.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес