Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Заради "калинките на ГЕРБ": Депутат от ПП заплаши Рашидов с искане на оставка

27 октомври 2022, 10:24 часа • 7213 прочитания

Депутатът от "Продължаваме промяната" Иво Атанасов заяви, че ще предложи на парламентарната да поискат оставката на председателя на Народното събрание Вежди Рашидов, ако е назначил Стефана Караславова за главен секретар на парламента.

"Преди един ден пред вашия кабинет видях представители на гражданско движение БОЕЦ, които не искахте да приемете и които Ви чакаха, за да ви връчат едно листче и една папка", каза депутатът. По думите на Атанасов в тази папка са събрани "документи за лицето Стефана Караславова". 

"Става дума за три одиторски доклада за закононарушения от страна на това лице и ако вие сте запознат със служебното ѝ досие, вариантите са два - "или да изпълнявате поръчки на Десислава Атанасова (председател на групата на ГЕРБ-СДС, бел. ред.) и тя да ръководи вашите административни действия, или да продължавате с "калинките на ГЕРБ", със схемите на злоупотреби", коментира Атанасов.

Той обясни, че тези одиторски доклади са "за сключване на договори с Велинград, за ремонта на Партийния дом, за разпределяне на ДМС - по 20 000 лв. на месец е получавала тази жена, като единственият критерий е бил героизъм и заслуги към ръководството на ГЕРБ".

"Ако това нещо е вярно, ако сте запознати с досието на тази жена и сте я назначили, говори, че сте лош администратор, ако не сте запознат - означава, че сте подведен", изтъкна Атанасов.

Той добави, че ще представи папката на парламентарната си група. За мен единственият изход от ситуацията е да направя предложение към ръководството на парламентарната група да внесем искане за вашата оставка, посочи депутатът. 

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес