Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Заместник на Калфин става социален министър

13 май 2016, 12:03 часа • 791 прочитания

Досегашният заместник социален министър Зорница Русинова ще седне в стола на подалия оставка Ивайло Калфин. Това обяви премиерът Бойко Борисов в парламента.

Борисов обясни, че тя има подкрепата на партньорите в управлението.

Първоначално лидерът на ГЕРБ предложи вицепремиера Томислав Дончев. Рано тази сутрин обаче стана ясно, че той не иска да става министър. И веднага след това се появиха и обяснения, че Борисов не иска да го “хаби”.

Очаква се кандидатурата ѝ да бъде гласувана през следващата седмица.

До този момент Зорница Русинова е отговаряла в МТСП за сферата на Европейските фондове и международните програми и проекти и Международното сътрудничество и въпросите на Европейския съюз.

Наблюдавала и координирала е дейността на: Главна дирекция „Европейски фондове, международни програми и проекти” в МТСП; Дирекция „Европейски въпроси и международно сътрудничество” в МТСП.

Зорница Русинова е магистър по международни икономически отношения от Университета за национално и световно стопанство.

Притежава магистърска степен по българска филология и английска филология от Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Владее руски и английски език.

Заемала е поста заместник –министър на труда и социалната политика (март 2012 – март 2013г.), отговарящ за политиката на пазара на труда, международни отношения, трудовото и социалното право, доходите и демографски политики и международните и европейските програми за финансиране.

Под нейно ръководство са били Агенция по заетостта, Управляващият орган на Оперативна Програма „Развитие на човешките ресурси 201", проект "Красива България".

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес