Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

За ново извънредно заседание на парламента настоява ДБ

13 септември 2021, 11:54 часа • 1425 прочитания

„Демократична България“ подготвя ново искане за свикване на извънредно заседание на Народното събрание, във вторник, 14 септември.

Спредседателят на ДБ Атанас Атанасов каза преди заседанието на Комисията за контрол над службите и прилагането на специални разузнавателни средства: "Има няколко важни законопроекта, които са пред второ четене и би било Народното събрание да ги приеме – законопроект за бюрото за защита на свидетелите, закриване на специализирания съд и прокуратура и законопроект за ВСС".

Би било по-добре изброените законопроекти да влязат в пленарна зала, иначе ще се окаже, че това НС се е събрало само да промени бюджета, за да осигури служебното правителство на президента и нищо друго, смята Атанасов.

Според него председателят на НС Ива Митева си превишава правата и няма правомощия да откаже. "Има текст в закона, който изисква да минат 72 часа преди да бъде свикано извънредно заседание, но Народното събрание като състав винаги може да извърши друго. След като е предвидено, че 1/5 от депутатите могат да поискат свикване на извънредно заседание, председателят само трябва да посочи часа и нищо друго, каза генерал Атанасов.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес