Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Възраждане" влезе със скандал на събитие за приемане на еврото

09 декември 2022, 10:00 часа • 14402 прочитания

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов и негови съпартийци саботираха събитието "България в еврозоната – предимства и възможности", което в мол „Парадайс“ тази сутрин, 9 декември.

С поведението си Костадинов на практика опита да попречи на провеждането на дискусиите и се закани с протести заради въвеждането на еврото у нас, което по план трябва да стане от 1 януари 2024 г.

Пред залата се събраха привърженици на партията на Костадинов, които се противопоставят на решението на българските политици да приемат европейската валута. Към мястото се придвижва и цялата парламентарна група на "Възраждане".

ОЩЕ: Левът беше самостоятелен, но дойде Виденовата зима: За предимствата на еврото говори Евгений Кънев (ВИДЕО)

В крайна сметка представителите на формацията, включително Костадинов, бяха допуснати на събитието след скандал с организаторите кой може да бъде допуснат и кой - не.

Организатори на конференцията са Конфедерация на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), dir.bg и Агенция за насърчаване на МСП.

В откриващия панел гости са президентът Румен Радев, служебният премиер Гълъб Донев, зам.-председателят на ЕК Валдис Домбровскис, вицепремиерът Атанас Пеканов, министърът на иновациите Александър Пулев, министърът на финансите Росица Велкова-Желева, управителят на БНБ Димитър Радев.

След като модераторът на събитието обясни, че дискусиите ще се водят на английски език заради чуждестранните високопоставени гости, от партията на Костадинов започнаха да скандират: "Защо на английски? Как ще разберат българските граждани?". Освен това нарекоха управителя на БНБ Димитър Радев "най-големия предател".

По времето, по което Костадинов и депутатите му са на това събитие, Народното събрание има редовен работен ден и той още не е приключил.

На място в "Парадайс" има засилено полицейско присъствие. В залата пък веднага се стигна до отговор чрез контрапротест - граждани издигнаха табелки с надпис "България в еврозоната - увеличаване на доходите".

ОЩЕ: "Възраждане" се оплакаха, че само армията не била впрегната срещу поддръжниците им

Около час след началото на събитието Костадин Костадинов излезе от залата, за да се обърне към протестиращите отвън, обявили се срещу въвеждане на еврото.

ОЩЕ: Разбиха мита, че цените скачат заради еврото

Снимки: Actualno.com

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес