Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вълчев: Имам сигнали от страна на Ангелов и Гератлиев, тече проверка

01 февруари 2019, 14:11 часа • 1252 прочитания

"Имам сигнал и от двете страни - и от Гератлиев, и от Ангел Ангелов. Назначил съм проверка от инспектората на Министерството на образованието. Това каза днес в Пловдив министър Красимир Вълчев по повод скандала, свързан със служителя на ведомството и аферата "Ало, Банов съм".

"Сигналите са отпреди месец, проверката започна преди десетина дни до две седмици и в момента е в ход. Сигналите от Ангел Ангелов са за психологически тормоз и желание да бъде уволнен, сигналите от Гератлиев са за свързаност и изнасяне на информация, трябва малко време, за да получа резултати", посочи още Вълчев.

"Имаме притеснителна информация отпреди месеци, макар че имахме съмнения преди една година, когато течеше процедурата по оценяване на проектите по Центровете за върхови постижения и Центровете за компетентност", посочи още министър Вълчев.

"Тъй като се натрупа информация от повече от два-три източника, първо за изтичане на информация, после за свързаност на служителя Ангел Ангелов с консултант на име Иво Костов, бяха предприети мерки от страна на изпълнителния директор. Освен че уведоми мен, той е предприел мерки за отстраняване на служителя вътре от процесите, които касаят оперативната процедура и конкретно тези операции. Това може би е създало и усещането в служителя, че той ще бъде освободен от януари. Веднъж годишно през януари се пишат оценки и при поставяне на най- ниската- 5- се дава възможност за прекратяване на правоотношенията. Работодател на Ангелов е Гератлиев, аз не съм", подчерта министър Вълчев.

Веселина Божилова
Веселина Божилова Отговорен редактор
Новините днес