Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Волен Сидеров подава оставка като депутат, с условието да го направи и Джамбазки (ВИДЕО)

21 октомври 2019, 14:25 часа • 5823 прочитания

"Подписвам пред вас заявление за оставка като депутат от Народното събрание", обяви Волен Сидеров по време на пресконференция и показа документ, който подписа.

Той обаче поиска същото да бъде направено и от Ангел Джамбазки, който трябвало да напусне европарламента.

"Ето в едната ми ръка моето подписано заявление и съм готов да постъпя достойно. В лявата ми ръка е заявление за същото от страна на Джамбазки", каза Сидеров и заяви, че ще входира подписаната си оставка за Народното събрание, когато опонентът му за кмет на София направи същото.

Така било редно, за да е ясно, че искат да влязат в битката за София, а не да запазят предишните си постове.

Трябва да покажем на хората, че не си играем игрички с тях, заяви Сидеров и посочи, че само така играта ще бъде честна, в противен случай Джамбазки за пореден път ще измами гражданите, както го е правил и преди.

"Пак ли ще излъже своите избиратели и пак ли ще се върне на своето място в ЕП със заплата от 15 хил. евро?", попита лидерът на ПП "Атака".

Сидеров заяви, че ако Джамбазки не подпише документа, ще има пълното право да го нарича измамник, който няма намерение да става кмет.

"Почти равни са ни процентите в социологическите проучвания, а защо тогава не ни канят на диспути и само ние не сме викани на определени дебати", попита още Сидеров и подчерта, че най-важното е да е честен към избирателите.

"Измама е, ако не напуснеш, защото казваш, че искаш да станеш кмет, а в същото време си стоиш като евродепутат", убеден е Сидеров и отново поиска част от заплатите на евродепутатите да бъдат дарявани на каузи в България.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес