Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ВМРО внесе законопроект за квота българска музика в родния ефир

21 февруари 2020, 13:12 часа • 2089 прочитания

ВМРО внася законопроект за квота българска музика в родния ефир. "Това е пътят да съхраним националната култура и родния ни език", коментираха от политическата формация.

Според патриотите такава била и нагласата на голяма част от обществото.

"Ние от ВМРО приемаме направените предложения към Комисията по култура и медии, а именно 1/3 от всички излъчвани по радиата и телевизиите музикални продукти, да са на български език или с български автор, и ще ги внесем в деловодството на парламента. Проучванията показват, че делът на музиката, написана и изпълнена от български творци, намалява прогресивно и вече е под 20% от парчетата, които се излъчват у нас. А музиката е едно от основните и най-лесни средства за комуникация и възпитаване на естетика основно сред младите хора", мотивират се от ВМРО.

Според тях няма повече време за губене и затова партията приема предложенията на „Музикаутор“ и ги внася за обсъждане в Народното събрание. "Проведохме вече работни срещи и отчитаме, че идеите имат подкрепата и на българските изпълнители. Отправяме апел към всички политически партии да се обединим около това, че за да съществува и да се развива българската култура, дължим на творците и на децата си поне тази първа стъпка – квота българска музика в родния ефир", казват още от партията на вицепремиера и военен министър Красимир Каракачанов.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес