Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Веселин Марешки: Няма да позволим БСП да се върне на власт през задния вход

21 юли 2020, 13:13 часа • 2079 прочитания

"БСП се опитват да използват ситуацията и недоволството на хората, за да влязат във властта през задния вход чрез служебно правителство. Българският народ прозря намеренията им и това няма да се случи. Няма как и ние от "Воля" да им го позволим", заяви от парламентарната трибуна лидерът на Воля" и зам.-председател на НС Веселин Марешки.

На днешното гласуване на внесения от социалистите вот на недоверие към правителството, представителите на Воля" се въздържаха, за да се разграничат и от управляващите, и от БСП и ДПС.

Веселин Марешки гласува против и обясни трите основни причини за избора му: "Първата - на протестите ясно се видя, че хората са мъдри и забелязват, че единствената партия от Освобождението досега, която не е оцапана от корупция, е Воля". Влязохме с чест в парламента и излизаме с чест от него. На протестите нито един не си позволи да издигне лозунг срещу нас, защото хората виждат кой им пълни джобовете и кой ги ограбва. Второ - когато БСП е идвала на власт, България винаги е била или в криза, или в национална катастрофа. Затова хората искат никога повече да не я допуснат във властта. Третото нещо е отвращението от най-лошото нещо, което може да се случи в политиката – да се коалираш дори с дявола, само и само да се докопаш до кокала. Това правят от БСП. Имам предвид последните местни избори, на които те се коалираха с кого ли не".

Той упрекна социалистите, че там, където са спечелили, нищо не са направили: "В няколко кметства в София вие успяхте да победите и нищо хубаво не се случи там".

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес