Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Велизар Енчев: Предсрочни избори трябва да има заради измамените избиратели

05 януари 2015, 08:05 часа • 28295 прочитания

Лютви Местан е последният човек, който може да иска оставка на правителството заради „подлата си измяна” спрямо коалиционния си партньор БСП. Защото БСП застана на амбразурата заради кандидатурата на Делян Пеевски за шеф на ДАНС и сега мисля добре осъзнава какво се случва на всеки, който се хване с ДПС, обясни бившият депутат от ДПС Велизар Енчев.

Предсрочни избори трябва да има заради измамените избиратели, категоричен е Енчев. Измамата е мотивирана от определени интереси – интереси, които могат да доведат до парични потоци.

Подлостта е начин на живот в политиката, но това не оправдава по никакъв начин поведението на „Патриотичния фронт”. В този парламент има подмяна на вота за три партии. На първо място е Реформаторският блок – убеден съм, че нито един избирател на ДСБ, ДГБ, СДС не е искал коалиция с ГЕРБ. Спомнете си какво каза Божидар Лукарски след изборите – било трик Реформаторите да говорят срещу ГЕРБ, припомни Енчев.

На второ място, разбира се, е „Патриотничният фронт”. Подкрепяме програмата на ГЕРБ, която е изцяло крайно дясна и няма нищо социално в нея. Защо по време на предизборната ни кампания не казахме, че ще сме коалиционни слуги на ГЕРБ? Нямаше да вземем не 240 хил. гласа, ами 24 хил. гласа, сигурен е Енчев.

На трето място идва и АБВ. Какво общо има енергийната политика на правителството с проруските интереси в тази сфера на АБВ, попита Енчев.

Защо са изборите, след като отиваш на тях с една програма и след това, щом влезеш в парламента, веднага се появява „коалиция”? Този парламент е донякъде порочен, ДПС са прави тук, но не мисля, че имат моралното право да говорят. Големият ни проблем е липсата на морал, която довежда до обедняването на държавата.

Смятам, че именно заради това трябва да има избори две в едно следващата есен – местни плюс парламентарни. 25 години България се управлява от мафията. Такава е ситуацията в съдебната система най-вече. Бърка се що е то реформа и ревизия. Реформа в енергетиката е да се преразгледат и прекратят веднага договорите с американските централи, независимо от санкциите, които ще понесе България. Тези договори ги подписахме по времето на Иван Костов и Реформаторският блок трябва да си посипе с пепел главата. Какво ще каже сега г-н Каракачанов, след като обещавахме токът да поевтинее, а той вероятно ще поскъпне, нападна „бившите свои” Енчев.

Друга тема, която депутатът засегна, беше санирането. Там парите „ще изтекат” в избрани фирми на ГЕРБ, подчерта народният представител.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес