Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Валят още имена на купувачи на гласове на Пеевски и на ГЕРБ? МВР с широко затворени очи (СПИСЪК)

04 октомври 2024, 11:39 часа • 2578 прочитания

Втора част от разследването на "BG Elves" за евентуални купувачи на гласове на Делян Пеевски и "ДПС - Ново начало" по региони показа списък с имена и на търговци на влияние за ГЕРБ.

Схемите за купуване на гласове са добре познати - работи се активно в ромските махали и посредством заложните къщи, а кметовете привикват бизнеса и обещават бъдещи привилегии, твърдят още "Българските Елфи". В общините на ДПС се използват мюфтиите в петъчните служби и джамийските настоятелства.

И още - в статията се посочва, че се потвърждават публичните спекулации относно това как в малките общини организатори за купуване на гласове самите кметове. Самата схема - попълват се бюлетини от името на жители, които не живеят на територията.

Още: Далият подкуп на Ибрямов го е направил докато е бил в ареста или би трябвало?

Пълният списък е наличен и в линка ТУК.

Припомняме ви, че в първата част от разследването на "Българските Елфи" се твърдеше, че Пеевски е инвестирал над 100 милиона лева за купуване на гласове в цялата страна. На този фон в поредица от публикации депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев също споделя информация с конкретни имена, като твърди, че неговите данни и тези на "Българските Елфи" съвпадат и са еднакво проверени, потвърдени и достоверни.

Още: Пеевски инвестирал над 100 млн. лева за купуване на гласове? Появи се списък с търговци по региони (СНИМКИ)

До този момент няма никаква официална реакция от страна на МВР или службите по повод изнесените списъци със стотици имена. В последните часове се провеждат редица акции в страната за противодействие на купения и контролиран вот, но Actualno.com научи, че тези акции не са засегнали пряко или косвено нито един от изброените в публичните данни, изнесени в разследванията. 

На този фон комисар Атанас Чотров - началник "Охранителна полиция" в Кърджали каза, че се работило активно по всички сигнали и всички версии, в които е възможно лица да указват въздействие върху вота на избирателите.

Още: Моделът "Доган" или как ДПС се превръща от партия в корпорация: Мнението на Осман Октай (ВИДЕО)

Ивелин Стоянов
Ивелин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес