Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Валери Симеонов не се притеснява от фалшивите новини за евровота

22 май 2019, 09:25 часа • 2869 прочитания

Фалшивите новини не са толкова съществени – не ме притесняват, притеснява ме липсата на дълбочина на тезите. Нещата в кампанията се въртят около четири теми – пакет "Мобилност", Истанбулската конвенция, двойният стандарт и Пакта за миграция, а всички партии имат сходни позиции по нея. А интелигентните избиратели няма да се поддат на фалшиви новини. Това заяви бившият вицепремиер и депутат от НФСБ Валери Симеонов пред БНТ.

Същевременно, както Симеонов, така и депутатът от ВМРО Александър Сиди не видяха никакъв проблем хем да има "Европа на нациите" т.е. да няма по-нататъшно сближаване в ЕС, хем да има обща отбрана и дори обща европейска армия, според Симеонов. За такива неща, естествено, виждането е парите да идват от ЕС т.е. да се събират от всички.

Интересен ракурс на парадокса хем вземаме повече от ЕС, хем не даваме още, даде Сиди. Според него Ангел Джамбазки показал как може да се работи в Европейския парламент и след негов въпрос тръгнала темата с двойния стандарт при храните. Не можело някакви брюкселски чиновници да определят всички неща, добави той.

Симеонов е съгласен и с идеята за Европейска прокуратура, но не я вижда като панацея в борбата с корупцията конкретно в България. Той изрази съжаление, че кампанията за евровота се е превърнала в кампания за парламентарни избори и отдаде на тази тенденция невъзможността да има реален дебат на тема "Европа".

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес