Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В АБВ сериозно обсъждали дали да подкрепят Румяна Бъчварова

07 март 2015, 18:29 часа • 17246 прочитания

"На път сме да възцарим хаос в сектор „Сигурност". Това коментира в Добрич заместник-председателят на АБВ Румен Петков.

Според него не звучи никак убедително и в службите, и в обществото да се приеме оставката на вътрешния министър и на следващия ден да се случи това, което той е искал - оттегляне на главния секретар на МВР и на председателя на ДАНС.

Бившият вътрешен министър нарече оставките на Писанчев и Лазаров са напълно естествени в „тази отровена среда в службите", информира Дарик радио. Той добави: "Давате ли си сметка как изглеждаме в очите на САЩ в момента? Пристига шефът на ФБР, не на „Плод-зеленчук", среща се с главния секретар и с председателя на ДАНС и на другия ден ние ги уволняваме. Т.е. осигурили сме му да се срещне с господа „никой". Не се прави така".

В Парламентарната група на АБВ ще има сериозно обсъждане относно подкрепата за Румяна Бъчварова да оглави МВР. Петков подчерта, че той лично няма никакво съмнение в нейните качества. По думите му тя е диалогичен човек, който може да чува и да разбира аргументите и който може да мотивира своя позиция.

Според Петков обаче не Бъчварова е проблемът, а начинът, по който е направена номинацията й - без това да бъде обсъдено с парламентарните групи.

Според мен Румяна Бъчварова е добра кандидатура за министър на вътрешните работи. Това каза Кирил Цочев от ПГ на АБВ пред журналисти в Народното събрание при обявяването на номинацията. 

Според Цочев  министър-председателят е бил много убедителен и коректен с коалиционните си партньори.

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес