Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Управляващите се стреснали от цените на лампите в София

04 февруари 2022, 10:51 часа • 6240 прочитания

Когато видяхме примери като в Столична община, където една лампа от едната страна на улицата струва 5755 лв., а от другата страна същата лампа струва 1587 лв. и едновременно с това получихме желание за още финансова помощ, ние се стреснахме. Това каза по време на днешния блицконтрол в Народното събрание премиерът Кирил Петков в отговор на въпрос на Джейхан Ибрямов от ДПС. 

Припомняме, че разкритията за осветлението в София бяха направени от общински съветник Борис Бонев. Според негово разследване Столична община ще плати уличното осветление на София с цени между 3 и 77 пъти по-високи от пазарните,

"Дали част от тези общини имат нужда за тези допълнителни пари, защото харчат 4 пъти повече, отколкото трябва за част от своите инвестиционни разходи или наистина са затруднени", попита днес Петков. 

По думите му българските общини вече получават помощ, като част от помощите, които са за небитовите потребители. "Тук става дума за допълнителни помощи. Направихме оперативно заседание на МС и решихме, че ще направим работна група, която да изисква какви средства им трябват", уточни премиерът.

Той посочи, че държавата няма пари, а тези пари се вземат от данъкоплатците и се преразпределят. Кирил Петков подчерта, че оттук нататък никой няма да може да харчи непрозрачно пари.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес