Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Юлия Ал-Хаким: Няма нищо лошо в нов политически проект с Кирил Петков и Асен Василев

02 септември 2021, 13:42 часа • 15458 прочитания

"Няма нищо лошо в нов политически проект с Кирил Петков и Асен Василев, даже се надявам да бъде ускорен и партията да влезе още на предстоящите избори. Разбирам хората, които са скептични - всичко, което се преекспонира, за което се говори прекалено много и се тика умишлено пред хората, дразни.

Но какво пречи в случая такъв проект да бъде преекспониран и полезен едновременно? Нужни са политици от нов тип, диалогични като Кирил Петков, десни от ново поколение, способни да интегрират и лявото мислене, които са чужди на антикомунистическите тъпотии, послужили за основа на съществуване на досегашните десни формации", пише журналистката Юлия Ал-Хаким във Фейсбук.

"Не, нужни са хора, способни да водят диалог. Новите партии, ще прощавате, не стават за нищо. Струваха ни твърде скъпо. Благодарение на ИТН ГЕРБ изглеждат стабилизирани и надеждни, въпреки 12-те години тотално провалено управление, въпреки разкритията на служебното правителство.

Не знам кой стои зад Слави, но явно е някой, който иска да реабилитира ГЕРБ. Това е непростимо. ДБ са другият виновник за настоящата ситуация. Не може да дължиш районните си кметове на БСП, да искаш нейните гласове и да не дойдеш на уговорена среща, а на следващия ден да говориш за коалиции с ГЕРБ. Това е непростимо политическо късогледство.

При поява на нов политически субект тези две партии ще платят цената за това, че в рамките на осем месеца, насред инфлационна, бежанска и здравна криза пратиха страната на три избори. Редно е да ядат дървото и ще го ядат. Да, проект на Кирил Петков ще вземе гласове и от левицата, но няма пълно щастие.

Важното е в следващия парламент да има надежден партньор за коалиция. ИТН и ДБ не стават за нищо. И в този смисъл не съм против и "Възраждане" да влязат. Крайни са, но и с тях може да се води диалог, а по отношение на съдебната реформа Румяна Ченалова е доста по-наясно какво трябва да се прави от всички в ДБ. Ето ви две партии, с които ще може да се говори. ИТН и ДБ могат да ходят да се перат."

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес