Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Трифонов: Референдумът! Най-големият страх на депутатите

07 юли 2023, 15:24 часа • 3524 прочитания

Гледам Народното събрание, как депутатите обсъждат дали да има референдум за еврото или не. Да, референдум… Най-големият страх на депутатите. Това написа лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов в профила си във Facebook.

"Когато питат хората на избори, обещават всичко, но успеят ли да влязат в парламента, хората престават да бъдат важни и думата “референдум” става много опасна дума", добавят той.

Повод за това негово изказване е, че Народното събрание отхвърли предложения референдум на "Възраждане", който би блокирал членството на България в еврозоната до 2047 г.

ОЩЕ: Решено: Няма да има референдум за еврото

Той припомни, че те са провели референдум. "Събрахме 700 000 подписа, гласуваха 3.5 милиона души. Тогавашните политици заметоха референдума под килима и този референдум стана причината сега да съществува ИТН и аз да продължавам да се боря с вятърни мелници", добавя той.

Трифонов е категоричен, че трябва да има референдуми. По думите му това е смисълът на демокрацията. "Който го е страх от референдуми, значи или няма аргументи или по принцип е страхливец и лъжец. А конкретно по отношение на този референдум, аз съм "За" това да има евро и ще направя всичко възможно аргументирано да защитя тази теза", добавя лидерът на ИТН.

ОЩЕ: Слави Трифонов за комисията по имунитетите: Тупкат топката и пазят Бойко Борисов

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес