Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Топ юрист води листата на ПП МИР в Русе

10 март 2021, 18:40 часа • 10472 прочитания

Христина Георгиева е водач на листата на ПП МИР за град Русе за предстоящите парламентарни избори. Това е един от най-младите и перспективни кандидати за народни предтставители в областта на правото и интелектуалната собственост от гражданската квота.

Тя е адвокат в областта на интелектуалната собственост, член на Европейския институт по право и първият български лектор в ежегодното лятно училище по Европейско частно право в Университета в Залцбург.

„Избрах да се кандидатирам за народен представител от ПП МИР от родния ми град Русе, защото вярвам, че мога да помогна много с натрупаните ми знания в областта на правото и по-специално в областта на интелектуалната собственост”, заяви Христина Георгиева.

Христина Георгиева е родена в Русе, където завършва английската езикова гимназия „Гео Милев”. Изучава право в Университета за Национално и световно стопанство в София, където специализира и банково дело. Участвала е в летните училища по Европейско частно право в Университета в Залцбург и в Университета в Мюнхен. Участвала е и в програмата „Еразъм” в Университета в Любляна, както и активен участник в курс по авторско право в Университета в Харвард.

Наградена е за „Докторант на годината” в конкурс на УНСС, както и за „Най-добър адвокат на Постоянния Арбитражен съд” в Университета  в Любляна и за „Най-добър делегат” на Комисията по правата на Човека от Организацията за развитие на лидери в Загреб. Автор е на редица научни публикации в областта на интелектуалната собственост както на български език, така и на английски език. Въпреки много ангажименти е  и доктор по право в УНСС.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес