Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тома Биков: Обсъждаме и Петър Стоянов за наш кандидат-президент

12 септември 2021, 15:25 часа • 5960 прочитания

"Не мисля, че Борисов ще е кандидат на ГЕРБ за президент. ГЕРБ ще издигне кандидат на базата на концепция. Профилът на нашия кандидат за президент трябва да бъде профил на човек, който е способен да бъде в центъра на политическия диалог, който да започне да възстановява ролята на президентството като пространство, в което най-тежките политически опоненти могат да седнат на една маса и да постигнат съгласие по основните въпроси".

Това каза депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков в ефира на БНР.

"Мисли се и за Петър Стоянов, защото той е една от положителните фигури през последните 30 години. Той е най-успешният президент на България. Той извади страната от ръба на гражданската война, благодарение на това страната ни е член на ЕС и НАТО. Той не само има качества да бъде президент, но той ги и показа. Почти не помня избори, в които да не се е мислило за кандидатура на Петър Стоянов", коментира още Биков.

По думите му се обсъждат различни кандидатури, сред които няма на жена.

"Проблемът в момента е, че никой не иска да управлява. Да не би ИТН или ДБ да искат да управляват, всички искат да са в опозиция. Ние бяхме изключително притеснени по време на гласуването на актуализацията на бюджета и си говорехме с колеги, че ако се наложи ние да управляваме след предсрочните парламентарни избори, ще ни бъде изключително трудно в тази ситуация", посочи депутатът.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес