Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Терзийски за оградата с Турция: Засегнати са части, но не е компрометирана

14 януари 2021, 12:43 часа • 2165 прочитания

Засегнати са части, но нямаме компрометиране на преградното съоръжение като цялост, заяви министърът на вътрешните работи Христо Терзийски за състоянието на граничното съоръжение на турската граница, предаде репортер на БГНЕС.

Информацията от парламентарната трибуна министърът представи по настояване на лидера на НФСБ и заместник-председател на Народното събрание Валери Симеонов, според когото въпросът е от „изключително значение за националната сигурност на държава“.

Министър Терзийски обясни, че в района на Малко Търново е командирован директорът на Главна дирекция „Гранична полиция“ главен комисар Светлан Кичиков, който да се информира на място за ситуацията и да координира действията.

Има отделни завирявани и затлачвания, но незабавно са предприети действия по отводняване, увери Терзийски и подчерта, че по темата са проведени и разговори с областните управители на Бургас, Хасково и Ямбол. „Всичко е наред. Колегите от „Гранична полиция“ подават своевременно сигнали за предприемане на действия“, допълни още министърът на вътрешните работи.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес