Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Татяна Дончева: България бе дадена от 2005 г. в ръцете на мутрите

11 август 2020, 08:37 часа • 10838 прочитания

В една такава ситуация към вас се приближават всякакви хора, всеки може да се пъхне в екрана, да подхвърли една реплика. С нищо това не уличава Христо Иванов. Това показва обаче, че хора като Ламбовски се използват за провокации. Ламбовски е момче на групировката СИК.

Това заяви в ефира на сутрешния блок на bTV адв. Татяна Дончева, която коментира сюжета около лидера на "Да, България" Христо Иванов и бившия евродепутат от НДСВ Димитър Ламбовски, който спомена името на Младен Михалев - Маджо в живо излъчване от Орлов мост на Иванов (припомнете си хронологията тук).

По думите на Дончева Ламбовски е странна персона, която изведнъж започва да се явява в битност на свидетел по разни дела. 

Според Дончева отстраняването на главния прокурор Гешев виси на техническото мнозинство на ВСС. Няма нужда да се обосновава отстраняването на Гешев, то вече е обосновано, счита Дончева. Тя подчерта, че това е възможно в следващ парламент. Татяна Дончева коментира, че "работата с "Осемте джуджета" (разследването на "Антикорупционния фонд", което може да си припомните тук) е много дебела и трябва да се търсят връзки по върховете на властта".

Дончева е убедена, че гражданското общество се е събудило по време на протестите. България бе дадена от 2005 г. в ръцете на мутрите. Когато мутрите поемат властта в държавата, всичко става по мутренски като назначенията на неграмотници, алчни и брутални хора, каза лидерът на "Движение 21". Ситуацията в държавата е като ситуацията в "Левски": няма нищо на терена, всичко е разрушено, обобщи Дончева.

Темата продължава и в този материал.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес