Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ТАСС: Премиерът на България заяви, че срещу него се води компроматна война

17 юни 2020, 21:20 часа • 5172 прочитания

На спешен брифинг министър-председателят на България Бойко Борисов заяви, че политическите му противници са разгърнали компроматна война срещу него, съобщи ТАСС. Уточнява се, че на него е присъствало ръководството на политическа партия „Граждани за европейско развитие на България” (ГЕРБ).

Повод за изявлението станаха публикуваните в интернет снимки от неговата спалня. На тях се вижда спящият премиер, голяма сума пари и оръжие, съхранявани в чекмедже до леглото.

„Принуждават ме да живея в страх и искат да се предам. Но юли е много важен месец [за осъществяването на стратегическите планове по влизането на страната в банковия съюз и след това в еврозоната], няма да се откажа, няма да се спра. Това притеснява <..> [опонентите]. А това може да бъде предотвратено като се използват компромати. Целта им е да ме пречупят психически, а след това вероятно и физически. Притеснявам се, че докато спя, съм беззащитен. Как са ме снимали, докато спя? Това ли е демокрацията?”, попита емоционално премиерът.

Борисов заяви, че неговите политически опоненти искат да го отстранят от власт – „първо да премахнат флагмана, а после да разтурят ГЕРБ”.

Той предполага, че инициатори на компроматната война са ползвали учебници на КГБ за успешната ѝ реализация. Твърди, че е станал неудобен, след като е вкарал страната в евроатлантическата общност.

Министър-председателят назова няколко имена на свои опоненти, включително президента на страната Румен Радев. Той заяви, че именно държавният глава е управлявал дрона, който периодично лети над резиденцията му.

Агенцията посочва, че прокуратурата и Националната служба за охрана правят служебна проверка във връзка с публикуваните в публичното пространство материали.

Вижте още:

Бойко Борисов с извънреден коментар за снимките от дома му, цитира учебниците на КГБ (ВИДЕО)

 

 

 

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес