Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тагарев: Ако Зеленски дойде, може да постави допълнителни искания

05 юли 2023, 14:07 часа • 3670 прочитания

Една потенциална визита на президентът на Украйна Володимир Зеленски ще покаже, че помощта на България е високо ценена и потенциалът ни евентуално е за допълнителна помощ. Той може да реши да постави някакви допълнителни искания, които ние ще разгледаме съответно законите и процедурите. Това заяви министърът на отбраната Тодор Тагарев относно евентуалната визита на украинският президент у нас.

Попитан може да се ангажираме с допълнителна военна помощ за Украйна, Тагарев каза, че всичко, което е предоставено на Украйна, става стриктно със законите и процедурите у нас и те не предполагат ад хок решения в рамките на дни и часове.

ОЩЕ: Кирил Петков: Посещението на Зеленски ше е признание за България

Военният министър изрази съжаление, че е изтекла такава информация, защото, по думите му "Украйна е във война, Зеленски е върховен главнокомандващ и това представлява интерес за противника". "Все още се надяваме, че ще има възможност Зеленски да дойде в България в бъдеще време. Това би било едно изключително високо признание за ролята на България в подкрепата ѝ за Украйна в тази несправедлива война, която започна Русия срещу нея", коментира той.

Тагарев, който е в Ново село, където наблюдава учението на италианската бригада "Пинероло", коментира, че е възхитен от това, което са показали над 1200-те военнослужещи от седем държави.

Относно прерастването на бойната група в бригада, Тагарев заяви, че може цялата бригада да не е разположена на наша територия, но при необходимост може да се усилва с войски от съюзниците и ако е необходимо - със сили от българската армия.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес