Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Табутов: Служебното правителство да покаже, че интерконекторът с Гърция може да заработи

09 август 2022, 08:07 часа • 5188 прочитания

Служебното правителство да покаже, че е в състояние интерконекторът с Гърция да заработи в интерес на народа. Затова настоя бившият депутат от „Продължаваме промяната“ Владимир Табутов пред bTV. 

Той увери, че интерконекторът е вече построен и е въпрос на документация да бъде въведен в експлоатация. България и Гърция ще се справят с това предизвикателство, за да бъде осигурена сигурността на българските граждани, изтъкна Табутов.

Според бившия депутат от "Продължаваме промяната" служебното правителство трябва да продължи започнатите процедури, които предишното правителство на Кирил Петков е захванало. Ако сега служебното правителство и държавата не може да се справи с бюрокрацията и администрацията, то кой, запита Владимир Табутов.

Успяхме да се справим в тежка ситуация можем да осигурим доставки на втечнен газ, похвали се Табутов.

Той добави, че ако залежите от газохранилището в „Чирен“ бъдат използвани, ще се обезпечи потреблението на газ.

По отношение на истината затова каква ще бъде цената на азерския газ, Табутов поясни, че азерският газ е свързан с дадени параметри, които реферират към деривати на петролни продукти и цената на газа в Европа. Въпросът, който интересува българските граждани е дали азерският газ ще е по-евтин от руския газ, но реалистично ли е да считаме, че ще получим руски газ и то на каква цена?  Не може да сравняваме един продукт с друг продукт, който по-скоро е фиктивен, каза още бившият депутат от ПП.

Още: Георги Касчиев: АЕЦ „Козлодуй“ има запас от гориво, няма риск

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес