Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Свиленски: Тагарев е вреден, трябва да напусне правителството (ВИДЕО)

06 октомври 2023, 12:39 часа • 2331 прочитания

Този човек трябва да напусне правителството, властта и всичко, свързано с допир с държавата. Това каза Георги Свиленски от БСП пред медиите в парламента по адрес на министъра на отбраната Тодор Тагарев. 

Думите му бяха във връзка с желанието на военния министър проектът за бойна машина за армията да бъде одобрен в предизборната обстановка. ОЩЕ: Украйна иска нова военна помощ, списъците са дълги. Говори военният министър

"Смисъл преди местния вот започва война и трябва да закупим бронетранспортьорите. Вижте, този министър е вреден за държавата. Този министър час по-скоро трябваше да напусне българската политика. БСП беше партията, която не го допусна във властта преди две години. Сега го допуснаха във влъстта и виждате какво се случва", каза Свиленски. ОЩЕ: Депутат от ГЕРБ критикува Тагарев: Не се изпълняват решенията за военна помощ на Украйна (ВИДЕО)

Според него това, което иска Тагарев не е нито спешно, нито належащо. "Казват го и Борисов, и Пеевски. Искат му оставката. Имат пълното основание в петък да влязат в пленарна зала и да гласуват оставката на правителството, включително и на Тагарев", добави депутатът от БСП. ОЩЕ: ИТН предупредиха, че "Страйкърите", които Тагарев иска, гърмят като пуканки в Украйна (ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес