Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Свиленски обвини ИТН, че за втори път са излъгали българските граждани

10 юни 2022, 08:08 часа • 1662 прочитания

И със 130 гласа се управлява трудно. Важно е сега да работят комисиите и обществото да реши – предсрочни избори или да се намери наистина отговорно мнозинство, което да подкрепи първо бюджета. Останах изненадан от поведението на колегите от „Има такъв народ“, които заявиха, че ще подкрепят социалните предложения и антикризисните мерки, а комисия не го направиха. 

Това заяви депутатът от БСП Георги Свиленски в ефира на Нова телевизия.

По думите му ако ИТН не подкрепят актуализацията на бюджета, ще излъжат за втори път българските граждани. "Веднъж го направиха миналата година в 45-ото Народно събрание, когато на второ четене не подкрепиха бюджета. Така че, ако и сега не го подкрепят, това ще бъде за втори път да излъжат българските граждани", допълни Свиленски.

Попитан има ли опасност да бъде бламирана актуализацията на бюджета, той каза, че всичко е възможно. „Вие очаквахте ли да изтеглят министрите в 15 часа? Всичко очаквам. Важното е как ще обяснят на гражданите защо няма да има увеличение на пенсиите и помощи за бизнеса“, каза той.

Според него няма нужда от вот на доверие. „Конфигурацията в Народното събрание е ясна. Нито едните, нито другите, както и да се съберат няма да успеят“, смята Свиленски.

„Търсим отговорни народни представители“, заяви депутатът и добави, че когато не може да се избере правителство и не може да се приеме бюджет, се отива на избори. „Въпросът е какво е полезно за България“.

ОЩЕ: Божанков: Излизането на ИТН от коалицията прилича на развода между Джони Деп и Амбър Хърд

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес