Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Свиленски: Борисов и Радев заедно направиха служебното правителство

28 август 2024, 08:06 часа • 724 прочитания

Борисов и Радев заедно направиха служебното правителство. Това каза Георги Свиленски от БСП  сутрешния блок на бТВ. 

Според него отговорността трябва да е и на двамата. "Борисов не може да се крие само зад служебния министър-председател или зад президента", смята Свиленски. 

Кой ще реди листите в БСП?

Свиленски коментира и ситуацията в БСП след оставката на Нинова и твърденията й за преврат. 

"Листите се подреждат от Националния съвет. По-интересно е кой ще подписва листите, защото този, който подписва листите, той ги регистрира и в съоветните районни избирателни комисии. До 9 септември това е Корнелия Нинова", обясни Свиленски и уточни, че тогава е на срочено делото за вписването на временния председател. 

Той изрази мнение и дали Корнелия Нинова трябва да бъде депутат. "Нинова е блокирана в главите на Гуцанов и Зафиров. Няма нито законови, нито морални, нито уставни ограничения Корнелия Нинова да бъде депутат", смята депутатът от БСП. ОЩЕ: Гуцанов не очаква да има драма с листите на БСП за изборите

Кандидатурата за еврокомисар

Свиленски коментира и слуховете, че Сергей Станишев ще бъде кандидатът  на БСП за еврокомисар. "Никой не е питал социалистите, никой не е питал основните организации, никой не е питал Националния съвет. Сега четем, че Сергей Станишев щял да бъде предложен. Аз не знам кой го е одобрил този човек", добави Свиленски.

Той заяви, че не може Станишев да представлява Зафиров и Гуцанов само защото са се договорили за него. Според него тук личи и договореност с Борисов и Главчев. ОЩЕ: Според БСП показателно за кабинета ще бъде как ще излъчи еврокомисар

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес