Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Стефан Янев: Няма да откажем участие в правителство

05 октомври 2022, 19:41 часа • 3695 прочитания

"Няма да откажем участие в правителство, ако се стигне дотам". Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ лидерът на "Български възход" Стефан Янев.

"Политиката е изкуството на възможностите. При участие в парламентарен живот, след като сме представени в парламента, наше задължение е да участваме във всички възможни формати, така че да търсим решение. В този смисъл предложението, което чухме от ГЕРБ за създаването на такъв политически борд, да го кажем надпартиен, е достойно за уважение", каза Янев.

“Не бих казал, че има партия, с която не бихме разговаряли. Диалог с всички, а какво ще донесе този диалог, е вече друга тема, каза още Янев, чиято формация влиза в бъдещия парламент, след като прескочи 4-процентната бариера на изборите в неделя.

Янев коментира и темата за военната помощ за Украйна. "Нека се ограничим около решенето на 47-я парламент за оръжието за Украйна, ако търсим ново решение, нека да е на 48-ото НС", заяви той. "Когато говорим за война, нека говорим наистина за война, а не да слушаме хора, които са виждали само пушка за пейнт бол. Ако трябва да бъдем солидарни като европейци – преглеждаме си въоръжението, вземаме решение всички заедно и отиваме в окопите, солидарно. Нека да бъдем по-обрани в говоренето. Когато има война или си страна във войната или не, средно положение няма. Ако реално тръгнем на война с режима на Путин, трябва да го вземем осъзнато и след това всички сме в окопите", каза Янев.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес