Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Стефан Янев: Изграждането на "Български възход" ще продължи след 3 октомври

29 август 2022, 08:49 часа • 3943 прочитания

Все още програмата на "Български възход" не е качена на сайта на партията. Ние сме прекалено млада партия, партия в развитие и напрактика в нашето развитие като общност от граждани с общи цели и идеи, сме в много ранен етап. Истинското изграждане на партията ще продължи от 3 октомври нататък. 

Това заяви бившият служебен премиер и настоящ лидер на "Български възход" Стефан Янев пред БНТ. 

Най-важната политика в програмата на "Български възход" е демографската криза, образованието и меритокрацията в политиката. В сектор "Отбрана" партията на Стефан Янев не предлага нищо, защото не смята, че в настоящата предизборна кампания има какво да се направи. 

Във връзка с решенията за газовата криза, Стефан Янев заяви, че липсата на газ и високите цени заплашват цялата световна икономика. По думите му обаче не се видяла европейска солидарност да се спре транзита през България. Въпросите са много и са свързани с лидерство и визии за решаване на проблемите, посочи той. 

Според него лепенето на етитети чрез прокарването на чужди интереси са на слаби хора и политици, които нямат идеи. Аргумнетите да се върнем на масата на преговорите с "Газпром" е нормалността и предсказуемостта на пазара и бизнеса в България. Всеки партньор е предвидим, когато се обвърже със съответните договори. Нима разчитаме, че Азербайджан може да си изпълни договорите, запита Стефан Янев. 

Той добави, че цената на газа е в състояние да направи живота на домакинствата непоносим. 

По отношение на миграционния натиск, Стефан Янев постави относително добра оценка на бившия вътрешен министър Бойко Рашков за справянето с мигрантите. Все още служебният кабинет е в началото си, някои решения се приемат със задоволство и малко е рано да се дава оценка за тяхната работа, уточни той. 

Още: АБВ ще подкрепи "Български възход" на Стефан Янев

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес