Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Станимир Станев: Отстранените началници в СДВР не е заради случая Семерджиев

25 октомври 2022, 08:05 часа • 1822 прочитания

Седемте началници на районни управления не са отстранени конкретно заради случая „Георги Семерджиев“. Tова каза заместник-главният секретар на МВР Станимир Станев пред bTV. 

По думите му проверката е била извършена за цялостната организация на работа на въпросните началници, много е обемна и е над 600 страници. Конкретната смяна на тези седем началници е по чисто професионални критерии и не може да се нарече чистка или нещо друго, коментира Станев.

Всичко зависи от тяхното професионално отношение и бъдеща работа, каза Станев в отговор на въпрос дали отстранените началници ще бъдат отново шефове в полицията.

От доста време насам МВР следи дейността на работа на СДВР и резултатите не са задоволителни, категоричен бе Станев. С повишаване на контрола на ръководния състав МВР ще се бори с полицейските служители, които оказват чадър над нарушителите.

Той подчерта, че проверките по случая Семерджиев не с приключили и когато приключат служебният вътрешен министър Иван Демерджиев ще уведоми медиите.

По отношение на проверките за тестовете за наркотици на полицаите, Станев заяви, че тестовете показват съдържанието на вещества в организма и когато такива вещества се приемат с лекарства, се установяват. Ще бъдат дадени права на всички общински болници да извършват такива тестове чрез промяна в наредба, съгласувана между министъра на вътрешните работи и министъра на здравеопазването, добави зам.-главният секретар.

Още: Заради обвинен в убийство на пътя и ГЕРБ - смени на шефове в МВР

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес