Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Според Станишев крайната десница е най-големият от всички проблеми за ЕС

16 декември 2016, 21:59 часа • 1540 прочитания

"Тези дни бях в Иракски Кюрдистан и мога да кажа, че хората там са герои. Благодарение на тях възходът на "Ислямска държава" вече е в миналото". Това заяви лидерът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев.

Той бе попитан и защо социализмът и левите правителства в Европа са в криза. "Не мога да кажа, че социализмът в Европа запада. Напротив. Нашата партия има осем министър-председатели в Европейски съюз, което никак не е малко. Истината е, че има сериозен проблем в Европа. Наясно сме с проблема. Европа е под заплаха, а крайната десница е най-големият от всички проблеми за ЕС. Видяхме в крайна сметка какво докараха тези хора на Великобритания", изказа мнението си по европейските въпроси Станишев и заговори за България и политиката в нашата страна в ефира на БНТ.

"Хората искат промяна, доказаха това на президентските избори, ще го докажат и на парламентарните. Хората в България са бедни и живеят трудно, а социалистическата партия ще се бори с тези проблеми. Вече имаме и силен ляв президент, който, разбира се, спечели изборите с подкрепата на БСП. Румен Радев е новият човек в лявото политическо пространство, който носи промяната в себе си", допълни още Станишев.

 

Кирил Хараланов
Кирил Хараланов Отговорен редактор
Новините днес