Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Спирането на газа може да събори правителството, призна социалният министър

27 април 2022, 08:47 часа • 5226 прочитания

Спирането на газа ще се отрази сериозно на управляващата коалиция и това може да събори правителството. Това призна в ефира на Нова телевизия социалният министър Георги Гьоков.

"Никога не съм бил привърженик на Путин. Той е изразител на някакви социалистически идеи и идеали и ръководи много голяма и сериозна държава", отговори Гьков на обвиненията, че БСП води проруска политика и че поддържа Путин.

Попитан какъв е руският президент - диктатор или агресор, или човек, който пази границата от потенциални нападения, Гьоков отговори: "С оглед на ситуацията можем да го оценяваме всякак - и като диктатор, но не мога да си позволявам да давам оценки. Историята ще даде оценки на това какъв е Путин в момента. Но аз и БСП сме обсъдили категорично войната. Няма как нормална партия и нормален човек да приветства това".

Относно изпращането на оръжие за Украйна, социалният министър заяви, че това е сложен въпрос. "От който и аспект да го разглеждаме, ще има различни мнения. За БСП прекият износ на оръжия е табу", заяви Гьоков.

Неговото мнение е, че от морална гледна точка не бива да се изнася оръжие за Украйна.

Гьоков посочи, че в рамките на правителството няма съгласие по идеите на БСП за въвеждане на необлагаем минимум, както и за таван на цените.

Той увери, че се работи по автоматично определяне на минималната работна заплата на 770 лв., но не е сигурен дали ще се случи. “Към момента финансовото министерство не е склонно да разглежда нова минимална заплата”, каза той.

ОЩЕ: От утре "Газпром" спира доставките на природен газ за България

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес