Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Социологът, за който Борисов каза как никога не познава избори, обясни защо социолозите пак не познаха

16 ноември 2021, 07:57 часа • 25594 прочитания

По принцип верни, които в случая се оказаха грешни. Така социологът Кольо Колев, който е лицето на „Медиана”, обясни как отново социологическите агенции не познаха изборните резултати.

Масово агенциите даваха победа на ГЕРБ, а Колев обясни, че когато се прави проучване, ако питаният е под 30 години и каже „колебая се” било „ясна работата” – този човек нямало да гласува. Само че Колев направи следното заключение за сегашния вот: „Гласуваха младите, а не традиционалистите”.

За Димитър Ганев от „Тренд” обаче не само това е обяснението. Имало и много голяма консолидация около една партия, защото имало голямо разочарование от досегашните партии на промяната. Гласувахме ви веднъж, два пъти, айде стига толкова – това е заключението на Колев за настроението на гласоподавателите към досегашните партии на промяната. Но е и явно, че промяната е желана, няма връщане към партиите на статуквото.

ГЕРБ сега се бори само да докаже несъстоятелността на алтернативата, заяви Колев пред Нова телевизия. Играта е да не може да се състави мнозинство, смята той за партията на Борисов.

Ганев смята, че или ще има правителство на "Продължаваме промяната", "Демократична България", ИТН и БСП, или пак ще има служебно правителство.

Още: Никога непозналият избори Кольо Колев коментира, че Борисов трябва да се срамува

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес