Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След сблъсъка за МВР: Радев може да забави указа за освобождаването на главния секретар

31 август 2023, 08:21 часа • 1822 прочитания

Указът за освобождаване на главния секретар Петър Тодоров предполагам ще се издаде в 7-дневен срок, но може президентът малко да го забави. Това заяви конституционалистът доц. Наталия Киселова в ефира на Нова телевизия.

ОЩЕ: Въпреки отказа на Радев: Главният секретар на МВР сам подаде оставка

Експертът обясни, че е трябвало предварително съгласието на президента, преди да бъде решено да бъде поискана оставката на главния секретар на МВР.  

"Вижда се една целенасочена дейност по отношение на органи, активно участващи в организирането на изборите. Явно доста усилия ще бъдат вложени за изборите, но според мен трябваше тези промени да се забавят, за да няма съмнения, че управляващите искат предимство на изборите", смята тя.

"Един човек не може да бъде задължен да изпълнява длъжност, на която не иска да бъде повече. Той няма как да работи ефективно в такава среда. Чест му прави на Петър Тодоров, че си подава оставката", коментира доц. Стойчо Стойчев.

ОЩЕ: Спрягат шефа на СДВР за нов главен секретар на МВР?

Бившият вътрешен министър Емануил Йорданов каза пред bTV, че като обявявал оставката си, Тодоров заявил: "Аз като български генерал ...". Само за това може да бъде уволнен. А бившият конституционен съдия Пламен Киров заяви, че още от записа на заседанието на ПП, който Радостин Василев разпространи, стана ясно, че партията иска да иде на местни избори със сменено МВР.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес