Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Слави Трифонов за правителството на ГЕРБ и ПП-ДБ: Отвратен съм

22 май 2023, 18:26 часа • 5025 прочитания

Има една емблематична реплика от филм, посветен на свободата на словото. Когато политиците атакуват свободата на словото, един редактор казва: "Ние сме на страната на отвратените, а не на страната на отвратителните". Та и аз, и моите колеги, сме така. Като казвам "моите колеги", имам предвид "Има такъв народ". Ние сме на страната на отвратените, а не на страната на отвратителните. Това написа лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов във Facebook, коментирайки бъдещото правителство на ГЕРБ и "Продължаваме промяната - Демократична България". 

Припомняме, че вчера той обяви, че няма да участва в правителство на ГЕРБ с първия мандат и се оплака, че никой не зачита партията му при воденето на разговори, въпреки че по думите на Делян Добрев ИТН трябваше да получи две министерства.

"Вие как се чувствате от всичко това, което се случва последно време? Защото то е отвратително, позорно, унизително и в крайна сметка неприемливо. Тези, които базираха цялото си създаване и цялото си съществуване на база на унищожението на другите, се събраха заедно с тях. И ще си правят правителство на ротационен принцип", допълни Трифонов. "Исторически компромис 2.0": Социалните мрежи попариха идеята за ротационно правителство

"Целият бранд "Продължаваме промяната" беше изграден върху тезата анти-ГЕРБ. Даже те, в лицето на Кирил Петков, арестуваха Бойко Борисов, пише лидерът на ИТН, цитирайки думи на Кирил Петков, Асен Василев и Бойко Борисов.

"Явно сега Кирил Петков и Асен Василев ще пазят Бойко Борисов да не влезе зад решетките. Явно такава им е договорката. Мога да цитирам до утре сутринта изречения на Кирил Петков, Асен Василев и Бойко Борисов все в тоя дух. Те говореха така до снощи. Но тази сутрин слънцето ги озари със своите лъчи и те вече мислят по друг начин. Сега скъпи приятели, които четете тези редове, кажете ми вие от коя страна сте? Аз съм отвратен. А вие?", пита Трифонов.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес