Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Слави Трифонов казва пред Le Monde, че "има предвид едно име" за премиер

08 юли 2021, 14:05 часа • 16855 прочитания

"Имаме брилянтни закони, но те не се прилагат. Необходимо е реконструиране на съдебната система." Това казва Слави Трифонов в интервю за френското издание Le Monde, дадено на 21 юни.

Интервюто на френския журналист Жан-Батист Шастан е озаглавено: "Слави Трифонов - певецът, който разтърси българския политически живот."

Слави Трифонов заявява пред изданието, че не възнамерява да бъде министър-председател. По думите му, бъдещият премиер трябва да има различен профил от неговия и да представя достойно България. Трифонов допълва, че "има предвид едно име" и уверява, че властта не му е цел сама по себе си.

"Трудно е да си представим, че този човек в анцуг, бръсната глава и бледа кожа, който отказва да бъде сниман, е главният претендент в парламентарните избори на 11 юли в страна със 7 млн. души население, позната като най-бедната и най-корумпираната в Европейския съюз."

В разговора си с френския журналист Слави Трифонов заявява, че ще отстрани главния прокурор Иван Гешев. Трифонов се застъпва за "твърда" реакция срещу турския президент Реджеп Ердоган и действията на Виктор Орбан, в същото време изразява мнение срещу Истанбулската конвенция.

Още: Социолозите не знаят кой ще е пръв - Слави Трифонов или Бойко Борисов

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес