Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Симеонов: Законовите промени за шума не забраняват работата на заведенията след 22.30 часа

27 юни 2019, 11:55 часа • 4675 прочитания

Със законовите промени за шума не се забранява работата на заведенията след 22.30 часа. Това каза пред журналисти лидерът на НФСБ Валери Симеонов, предаде „Фокус“.

Във връзка с протестите срещу приетия т.нар. закон за шума, Симеонов посочи, че не знае за какво ще се протестира.

„Но това, срещу което протестират, го имаше и в досегашния закон. От 1 януари 2006 г. законът забранява озвучаване на открити площи нощно време. Не зная досега защо не протестираха“, коментира той и посочи, че законът си го има.

„В това отношение новите промени не създават някаква нова нормативна уредба – същата е като старата. Защо протестират – не мога да ви отговоря. Освен това тези хора подхождат доста некоректно, защото разпространяват лъжа.

Те създават обществено мнение на базата на една огромна лъжа, че заведенията можело да работят до 22.30 ч. – новият закон това определял, и след това трябвало да бъдат затворени и нямало хората къде да се веселят. Това не е вярно.

Законът за защита от шума в околната среда третира единствено въпросът за озвучаването. И то трябва да бъде забранено, съгласно новия закон от 23.00 ч. до 8.00 часа“, посочи Симеонов и уточни, че не се забранява работата на заведенията.

„С тази лъжа се опитват да привлекат поддръжници на този въпросен протест, който според мен няма да се състои“, каза още той.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес