Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Симеонов е твърд за изключването на Карастоянова, одобрява 3 млрд. евро за Турция

04 декември 2015, 08:30 часа • 4003 прочитания

Конфликтът с Поли Карастоянова не е непреодолим, но не е първият случай, при който човек влиза в парламента, облечен в едни идеи, а се оказва друго. В случая имаме такъв пример – представител на НФСБ не спазва програмата на партията, говорим за борба с монополите и картелите, подчерта лидерът на партията Валери Симеонов пред Нова телевизия относно ракиения скандал с Карастоянова от вчера (3 декември).

Карастоянова е заела позиция, за която не е уведомила никого в партията. Затова взехме решение да свалим политическото си доверие от нея и да я изключим от групата на НФСБ в парламента, като предложихме и на ВМРО да го стори.

Това не е първият такъв случай с Карастоянова, посочи Симеонов. В петък например тя предлага на ВМРО за подпис законопроект за домашната ракия, оттам подписват и питат дали НФСБ е уведомено, а Карастоянова казва: „Аз ще се оправя с ВМРО”. НФСБ внесе законопроект, с който да обезсили законопроекта на Карастоянова, уточни лидерът на партията. Той е говорил с финансовото министерство и оттам му казали, че не чакат нищо сериозно като постъпления от предложението на Карастоянова.

Попитан дали не може депутат да предлага законопроекти според собственото си разбиране, Симеонов отговори: „Не става. Не сме сбирка от свободни атоми, имаме си програма”.

Политиката на Симеонов

Всякакви мерки, които спират бежанците, са добри, накратко каза Симеонов относно даването на 3 млрд. евро за Турция. Бежанците ще ни натоварят социалната система, ще повишат престъпността, припомни многократно защитаваната си през последните месеци теза Симеонов. А и ние ще участваме символично в тази сума от 3 млрд. евро, добави лидерът на НФСБ.

Относно евентуални оставки в правителството, Симеонов посочи, че Патриотите се въздържат от оценки за оттегляне. Оценката на министрите ги даваме с гласуване в парламента – подкрепихме например изграждането на оградата с Турция, това е косвена подкрепа за г-жа Бъчварова. Дадохме косвена подкрепа и на Владислав Горанов – той за една година подсигури финансовата стабилност на България без много шум, продължи Симеонов. Подкрепяме и министър Москов, добави той. За правосъдния министър Христо Иванов, лидерът на НФСБ посочи, че е малко времето да се прецени. Всеки се учи, това са живи хора – като ги махнем, кого ще сложим, попита той.

Валери Симеонов коментира и нападките си към АБВ, обяснявайки, че по справки в много случаи от партията на Първанов гласуват наравно с ДПС. Припомням топлите връзки между Георги Първанов и Ахмед Доган, заради които Първанов стана за втори път президент. От тази гледна точка АБВ уж подкрепи програмата за управление, но в хода на управлението гласуват против по определени точки – криза на идентичност е това, смята Симеонов.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес