Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Силни страсти във Facebook за протестите, разговор дори за гражданска война

05 август 2020, 07:55 часа • 5257 прочитания

"Предчувствие за гражданска война"? Такава публикация в личния си профил във Facebook пусна главният редактор и собственик на сайта OFFnews Владо Йончев.

Йончев стори това малко преди полунощ, по времето когато жандармерията се намеси на АМ "Марица", където имаше блокада - при ГКПП "Капитан Андреево". Но коментарите със сериозен тон под публикацията като цяло изключват такава страшна възможност, доста хора са на мнение, че всичко в цялата ситуация е нагласено.

Един от основните инициатори на блокадата - адвокат Николай Хаджигенов, част от т.нар. Отровно трио, също е доста язвителен в профила си във Facebook. Според него, цели 44 коли на МВР са използвани за извозване на служители на силите за сигурност "срещу неколцина мирни граждани". Снощи се появи информация за 128 полицаи и жандармеристи, докато блокадата беше направена от много по-малко хора - около 30-тина.

Хаджигенов беше доста язвителен: "Колко хубаво, че не сме терористи - закъсали са го в МВР". Той добави пред Нова телевизия и, че "свободата има цена и всеки един от нас трябва да я плати". В момента движението по АМ "Марица" е напълно възстановено, има и полицейски екипи.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес