Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сарафов: Прокуратурата се заема с Владислав Горанов в понеделник

11 февруари 2023, 12:10 часа • 3788 прочитания

"Ние приветстваме подкрепата на нашите партньори от САЩ - това е подкрепа на нашите действия. Румен Овчаров е осъден на две инстанции, има обвинителен акт срещу Александър Малинов. Срещу още едно лице от списъка има производство, скоро ще стане ясно. Тези лица са наши цели."

Това заяви пред БНТ заместник-главният прокурор и директор на Националната следствена служба Борислав Сарафов. Изненадващо той обяви и нови данни за Владислав Горанов, който е петият обвиняем от новия списък със санкционирани по закона "Магнитски".

"С Владислав Горанов се заемаме в понеделник. Горанов ще го видим в съда, когато имаме достатъчно доказателства. Отново ще проверим всички данни, срещу всички лица. Корупцията се разкрива от оперативните органи у нас", каза още той.

Сарафов поясни, че Васил Божков трябва да бъде разпитан в България от българските разследващи органи, за да може показанията му за Горанов да бъдат валидни.

ОЩЕ: "Още 2-3 пъти на избори и Магнитски ще стигне до чекмеджето": Социалните мрежи закипяха (СНИМКИ)

"Ние сме в спирала от изборни кампании, явно трябва да сложим всички дела на трупчета, за да може всички политици да са доволни", разкри Сарафов. Продължават да постъпват данни у нас от чужди граждани, пострадали от дейността на Nexo, разкри Борислав Сарафов.

Малко след него лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се разграничи от бившия си финансов министър и обяви, че той вече не е член на ГЕРБ. Как Борисов коментира и темата с Божков, вижте ТУК.

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес