Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Санкционираният по Магнитски Пеевски скочи на съда, пуснал прокурорския син от Перник

03 октомври 2024, 08:35 часа • 901 прочитания

Санкционираният по Магнитски депутат Делян Пеевски внася сигнал до Инспектората на ВСС след освобождаването на прокурорския син от Перник.

Сигнал до Инспектората на ВСС

"Скандализиралото обществеността в Перник решение на Софийския районен съд да освободи прокурорския син от Перник Васил Михайлов е поредната цинична демонстрация на Съда на неуважение към обществения интерес, сигурността и спокойствието на гражданите. След това решение на СРС цял един град живее в страх, с гнева от безнаказаността и накърненото чувство за справедливост", заяви в позиция до медиите Пеевски.

ОЩЕ: С условна присъда: Съдът пусна на свобода прокурорския син Васил Михайлов

"В отговор на тази крещяща несправедливост" той ще внесе сигнал до Инспектората на ВСС и ще настоява за задействане на всички законови механизми за контрол и оценка на интегритета на магистратите, постановили това решение. "А най-възмутителното е, че подобни случаи на арогантни престъпници, покровителствани от снизходителни магистрати има във всеки град и всяко село", казва още Пеевски.

"Ежедневно се усеща дефицит на правосъдие в обществото. Наболели и скандални случаи на закъсняло или никакво правосъдие подкопават доверието в системата, държавата и демокрацията. Накърнено е чувството за справедливост", се казва още в позицията му.

ОЩЕ: Моделът "Доган" или как ДПС се превръща от партия в корпорация: Мнението на Осман Октай (ВИДЕО)

Ще прави съдебна реформа

"Затова, ние от ДПС - Ново начало ще инициираме още в първите дни на 51 НС приемането на законодателна програма, свързана с реализацията на реална съдебната реформа по най-бързия възможен начин, за да се възстанови доверието в институциите и чувството за справедливост. Наш дълг като законодатели е да създадем условия за изпълнението на всички демократични стандарти - независими магистрати, справедлив процес, компетентен и авторитетен съд, ефективна и безпристрастна прокуратура и компетентно и ефективно следствие", казва още Пеевски.

"Българските граждани не могат повече да чакат справедливост и сигурност, защото политиците не са си свършили работата или не могат да се погодят помежду си. Нашият главен приоритет е гарантирането на държавността, на демокрацията и на сигурността на хората", завършва Пеевски.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес