Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сабрутев категоричен, че няма да подкрепят никакво правителство, подкрепено и от ГЕРБ

10 януари 2023, 08:27 часа • 1316 прочитания

Нека видим първо на кого президентът ще връчи третия мандат. Надяваме се, че това ще се случи максимално бързо. Ясно заявихме, че няма как да влезем със съвместно правителство с ГЕРБ, но сме готови да говорим за политики. Наистина ли мислите, че с ГЕРБ може да се направи например съдебна реформа? Няма как да подкрепим правителство с ГЕРБ, да подкрепим правителство с крадци. Това каза депутатът от „Продължаваме Промяната” Венко Сабрутев в ефира на Нова телевизия. 

Попитан дали биха подкрепили правителство на „Демократична България“, подкрепено и от ГЕРБ, той заяви, че ГЕРБ си сменя мнението на всеки час. „Как може да очаквате от човек, който не държи на думата си, да дава гаранции и ние да разчитаме на тях? Смятате ли, че такъв кабинет може да направи нещо за обществото?“, отговори Сабрутев.

На въпрос не се ли притесняват, че на следващите избори ГЕРБ и ДПС могат да имат достатъчно гласове, Сабрутев заяви, че ГЕРБ са се доказали като абсолютно неспособни да съставят правителство. „Не вярвам, че при следващи избори тези опасенията са основателни“, каза той.

Сабрутев отрече да има отдалечаване между ПП и ДБ и добави, че това цели да се отклони вниманието от важни теми.

„Когато Бойко Борисов надуши власт, той веднага започва да раздава постове. В главата му всичко е схема, но нещата няма да се случат както той си ги мисли. Само ДПС припознава ГЕРБ. Никои друг“, каза той.

ОЩЕ: Проучване на "Алфа рисърч": ДБ с най-голям шанс да състави правителство с третия мандат

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес