Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Румен Радев: Всички искаме да се сложи край на изтощителния маратон от избори (ВИДЕО)

27 октомври 2024, 14:53 часа • 534 прочитания

Най-важното днес е да се гласува. Всички искаме да се сложи край на този изтощителен маратон от непрекъснати избори, но за да имаме устойчив и жизнеспособен парламент, за да имаме не просто редовно, а ефективно редовно правителство, което да взема смели решения, и да води страната към осъществяването на национално значими цели, е важно тези две институции - парламент и правителство, да имат съответната легитимност, а всички знаем, че тя произтича от масовото и солидно гражданско участие в изборите. Така че моят призив към българите е да се гласува.

Това каза президентът Румен Радев, който гласува в Професионалната гимназия по транспорт „Макгахан” в София, предаде репортер на БГНЕС.

Още: Политиците гласуваха: Искат редовно правителство и стабилна България (ОБОБЩЕНИЕ)

Има още пет часа до края на изборите, така че това не е малко време, призовавам всеки един да намери тези няколко минути и да излезе и да гласува, каза още Радев.

Нека да дадем възможност на партиите след изборите да седнат и в една спокойна обстановка да обмислят всички възможности, защото ние наистина очакваме редовно правителство. Аз ще се свържа с всички партии, които влязат в НС, и ще поискам и тяхното мнение - как виждат те този процес, а да има наистина едни най-добри условия за преговори между тях, с цел намиране на решение, каза Радев. 

Още: Български студент пропътува 1800 км, за да гласува

Той коментира и идеята за равноотдалечен премиер така: Дайте ми мерните единици, с които ще мерим тази равна отдалеченост, за да кажа какво значи такъв премиер, допълни Радев.

Чакаме резултатите от тези избори, за да видим дали МВР се е справило с купения вот. Знаете много добре по какво може да се съди за това - има т.нар. критични секции, където гласовете за различните политически сили варират в една недопустима стойност. От там ние ще съдим наистина дали МВР се справя с този въпрос, макар да не е само то отговорно за него. По места се полагат усилия, въпросът е доколко тези усилия се ръководят от едни почтени цели, и това ще го разберем, завърши Радев. 

Още: Купуване на гласове: Полицаи получават списъци с коли, които да не проверяват, твърди бивш министър

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес