Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Росен Христов: По времето на Николов са сключени противозаконни договори

09 февруари 2023, 12:35 часа • 1961 прочитания

По времето на Александър Николов като министър на енергетиката са сключвани договори, които не отговарят на Закона за енергетиката, обяви настоящият министър Росен Христов, предаде БНР. Той потвърди, че е давал показания по случая, заради който прокуратурата повдигна обвинения към Николов.

"Факт, че много договори са сключени в нарушение на Закона за енергетиката. Оттам нататък кой каква роля има, кой какви решения е вземал, защо ги е вземал, това вече ще решават компетентните органи." Христов коментира и решението на "Грийнпийс" да заведе дело срещу стратегията за развитие на енергетиката. По думите на министъра това е "визия", а не "стратегия".

"За съжаление, очевидно хората от "Грийнпийс" или не четат, или не слушат, или си правят пиар на гърба на Министерството на енергетиката, просто отчитат някаква дейност, че са активни."

Александър Николов

Припомняме, че бившият енергиен министър Александър Николов и един от неговите заместници – Данаил Николов, както и бившият шеф на "Булгаргаз" в кабинета "Петков" Людмил Йоцов, са обвинени за причиняване на вреди на държавния газов доставчик. Обвиненията срещу тримата са свързани със закупуването на газ за нуждите на "Булгаргаз" от посредници, включително от фирмата "МЕТ Енерджи', чийто управител е бил Людмил Йоцов, малко преди правителството на Кирил Петков да го назначи за шеф на държавната газова компания.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес