Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ревизоро в сблъсък с жените в ГЕРБ, иска от Борисов шамарена фабрика

17 февруари 2015, 08:03 часа • 19669 прочитания

Ние сме премиерска република, Бойко го играе цар и съдия. Това е лаконичната оценка на депутата от „Патриотичния фронт” Емил Димитров-Ревизоро за първите 100 дни работа на правителството на Бойко Борисов.

След като раздава присъди на съдиите, на другия ден премиерът става и владика – опрощава този или онзи, решава и кой закон да остане внесен и кой да бъде изтеглен, сигурен е народният представител.

Когато поискахме с поправка в Закона за МВР да махнем главния секретар, беше поискана почивка в пленарна зала. След това се въртяха телефони до Брюксел и хоп – смяната на главния сектретар и шефа на ДАНС отиде на заден план. Същото нещо се случи и с пенсионната реформа, каза Димитров. Случи ли се КТБ – случи се, а ние оставяме същата система на МВР. Какво ще се случи следващият път, попита Емил Димитров.

Тук депутатът от БДЦ Росен Петров обясни, че скандалът станал факт след като Пламен Нунев е поискал с поправка да бъдат сменени настоящите шефове на МВР, на ДАНС и ДАТО. Опозицията не беше съгласна да се гласува закон за човек, каза Петров. А Димитров отвърна – след като Борисов е доволен от хора като Светлозар Лазаров и Владимир Писанчев, да обясни на 200 хил. души, опарени от КТБ. Не обичам хора като един генерал от Вътрешната комисия да хвърля дъвки в публичното пространство и да се почва – гъсеници, червеи, каза Петров.

Когато Борисов го играе цар, министрите го играят царедворци. Държавата е на автопилот – един отговаря, другите само се возят и се кръстят да кацнем, категоричен беше Димитров. Никаква диалогичност няма – нали искаме матриархат в България, но имаме един кокошарник. И ако за БСП е ясно, че най-силните мъже са жените - Мая, Корнелия, то за ГЕРБ не знам как би могло да се получи, посочи депутатът. Три-четири жени от ГЕРБ се надпреварват за благосклонността на премиера – Цецка Цачева, Менда Стоянова и Цвета Караянчева, посочи народният представител. С мъжете в ГЕРБ се разбирам много добре, но не и с жените, обясни Ревизоро.

Искам това правителство да успее, да изкара четири години. Но вместо това е създаден хайлайф от министри. Може ли да вкараш в последния момент поправка за 16 млрд. лева дълг, след като три месеца го готвят? Защо не дойдоха да го обяснят, попита Ревизоро. Коалицията трудно функционира и на мен не ми е приятно по телефона, дистанционно, някой да решава – този закон изтегли, онзи внеси, добави Димитров.

Искам да видя Борисов като диалогичен генерал – който пуска шамарената фабрика, когато се налага, завърши Димитров.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес